Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Norohelvettiä ja muuta elämää...

Tsau!

Ihan hävettää, kun viimepostauksesta on jo vierähtäny parikin viikkoa, mutta niin se vaan menee, että ihmisellä on muutakin elämää :D joskus vähä mukavampaa, ja toisinaan yhtä helvettiä :))

Viimeisen kahden viikon aikana on treenattu hiukan niin ja näin...oikeastaan ei voi kunnon treeneistä edes puhua. Ajatusta ja energiaa olen keskittäny välillä muihin tärkeämpiin asioihin, ja ylläripylläri; siinä kohtaa kun piti lähteä taas tosimielellä salille, ja yritteleen ainakin maven sarjaenkkaa, niin tauti iski. Aivan hillittömän karmee, yli-inhottava norovirus. YÄÄÄÄK!! Ystäväni noro siis saapui viimeviikon pe-aamuna, kuin salama kirkkaalta taivaalta. Yksi pyörähdys vatsassa, ja siitä se lähti. Mahtava vuorokauden kestäny totaali tyhjennys, ja kuumekin hipoi pahimmillaan lähellä 40 astetta. Kyllä oli kaamee olo...olin varma, että ny tuli viikatemies ja korjaa pois kuljeksimasta.

Ainakin kreatiiniin käytön mukanaan tuoma nesteturvotus poistui kehosta melkoisella tahdilla :D Lauantaina sapuska alkoi jo pysymään sisuksissa, mutta vatsa oli vielä melkoisen kipeä. Kunnolla koneeseen limukkaa ja suklaata, niin johan parani tauti. Kuihtuneesta kropasta ei ollut tietoakaan enää sunnuntain puolella, kun masun kumpu alkoi kivasti pömpötteleen kaiken sokerin ja hiilihappojuomien yliannostuksen jälkeen :D

Olin varautunu elimistön kanssa pitkään toipumiseen, mutta mieli hinkus niin paljon rautojen äärelle, että päätin heti maanantaina koittaa, josko uskaltais edes astua salille ovesta sisään. Uskalsin, ja seuraavaksi, loin silmäyksiä kaikkiin ihaniin lihaa ja fläsää kurittaviin tankoihin ja vempaimiin. Treeniohjelman mukaan vuorossa oli selkäpäivä, ja ajattelin tehdä siitä jonkinlaisen mukaelman, kuunnellen sitä mihin keho on siinä kohtaa valmis.

Ekana ohjelmassa mave 4x8, ja piti fiilispohjalta koitella. Jumankekka!! mähän hinkkasin sitä kuin elämäni parhaas kunnos :)) Viimeisen sarjan, pari vikaa toistoa toi jo tuttua oksennuksen makua suuhun, ja siinä kohtaa mietin, että Meikku perkele, revi se 8 toistoa loppuun asti...Tautipirulainen oli kuitenki riipiny kehoni niin, että siinä loppui puhti, mutta tyytyväinen, enemmän kuin tyytyväinen olin puolikuntoisena tehtyyn suoritukseen. Tokikaan siinä ei ole paljon itsensä kehumista, että on niin tyhmä, että raahautuu siinä kunnossa salille. Ei muuta kuin pikkuhuili, ja tohinalla treeni loppuun asti seuraavin askelin:

* Mave: lämppäriksi 8x40kg. Sitten 8x50/60/70kg. Loppurutistuksena vielä 4x80kg.
* Askelkyykky: 3x10 20/22.5/25kg
* Kulmasoutu 4x8 30/35/40/45kg
* Ylätalja leveä 4x8 30/35/40/45kg
* Pull over 3x15 8kg

No joo, sen verran oli kroppa, etenkin vatsa ilkeän oloinen noiden jälkeen, että lopun vatsa/selkä/kylkisarjat luistin tällä kertaa. Askelkyykyssä piti sarjapainoja vetää alaspäin, koska tuntui, että vasen polvi pettää. Ilkeä kipu, mutta tais vaan vihoitella liiallista makaamista :)

Esikoinen oli tällä kertaa salilla mukana, ja on sovittu, että aina äitin treenin jälkeen tehdään jotain yhteistä kivaa. Poitsu halus tällä kertaa pelata sählyä, ja niinhän me tehtiin. 6vee pojan koltiainen juoksutti äiskän henkihapatuksiin sählypallon perässä :D puolen tunnin ravaamisen jälkeen, oli pakko todeta, että nyt ei äiti enää jaksa! Vaatteet niskaan, ja kotiin SYÖMÄÄN!:))

Syömisestä onkin hyvä siirtyä seuraavaan aiheeseen; rantakuntoon 2013. No joo, ei onnistu ihan vielä tälle vuodelle, mutta edes pikkuisen sinne suuntaan. Tässä parin viikon aikana on rainerin kanssa ollut puhetta, että jatkettais tätä voimakautta nyt maaliskuun loppuun. Sen jälkeen muutos treeniohjelmaan, ja sitä myöden myös ruokavalioon. Tavoitteena mahdollisimman tehokas rasvanpoltto ja kiristelykausi. Salitreeneissä ainakin toistomäärät tulevat lisääntymään, ja varmaan sarjapainoja haetaan hiukan uudestaan.

Proteiinia tulen mättäämään jatkossakin PALJON, ja näin koitetaan pitää saavutettu lihasmassa mahdollisimman hyvin yllä, ettei se "katoaisi" rasvanpolton aikana. Itseasiassa syömiset jatkuu aikalailla entiseen malliin, mutta nipistän vielä hiukan hiilareita pois ja kokonaiskalorimäärää alemmaksi. Hiilarit keskitän lähinnä treenipäiviin. Ja silloinkin hiilarien pääpaino aamupalalla, ja treenin jälkeisessä tankkauksessa.

Erityisen huomion tulee saamaan rasvan laatu ja määrä. Vaikka se hullulta kuulostaa, niin rasva ei pala ilman rasvaa :) Jos keho ei saa tarpeeksi rasvaa, se pitää entistä tiukemmin kiinni jo olemassa olevista rasvavarastoista. Pitää vain olla tarkkana, että valitsee laadukasta rasvaa ja sopivan määrän. Mulla se tulee lähinnä koostumaan kananmunista, kalasta, pähkinöistä ja oliiviöljystä. Lisäravinteista perinteisten vitamiinien ja omegojen lisäksi mulla on käytössä Hera 80-proteiinijauhe, kreatiini ja nyt on postissa tulossa ensimmäinen satsi rasvanpolttajia. Mulla ei ole näistä kokemusta, mutta valitsin kuvan mukaisen tuotteen pitkän tiedon etsimisen ja suodattamisen jälkeen :) Tätä on paljon kehuttu ja jotkut väittävät jopa kaikista tehokkaimmaksi rasvanpolttajaksi. Mikään taika-ainehan tää ei ole..ainoastaan tukee rasvanpolttoa. Työ kehon muutoksen eteen on edelleen tehtävä itse :) mutta mikäs siinä...onhan se huippukivaakin!



Crosstraineria oon käyttäny kotona aerobiseen liikkumiseen, ja olen vain sutkuttanut sillä "jotenkin". Tarkoitus on tehdä kotitreeniinkin kunnollinen suunnitelma, ja ajatuksena tehdä HIIT-tyyppistä treeniä, eli korkeatehoista intervallitreeniä. Ajattelin yhdistää siihen myös perinteiset punnerrukset, ja vatsaliikkeet pallolla tms. Voishan sen tehdä pelkästään crossillakin, mutta mukavempi, kun on muitakin liikkeitä kovatempoisella kierroksella. Jos joku teistä lukijoista kiinnostuu rasvanpoltosta ihan tosissaan, niin kannattaa perehtyä aiheeseen kunnolla, ja hyvä sivusto mistä voi aloittaa, on http://www.rasvanpolttoa.fi/ Siellä on kerrottu tarkemmin esim tuosta HIIT-treenistä, ja ravinnon merkityksestä rasvanpoltossa.

Asioihin perehtyminen kannattaa, jos haluaa tavoitella mahdollisimman hyvää ja pysyvää lopputulosta. Lukuisa määrä asioiden selvittelyä, on auttanut ainakin itseäni ymmärtämään, että pussikeitolla saadaan kyllä paino putoamaan, mutta sillä ei hankita ryhdikästä ja lihaksikasta vartaloa. Ja jos on valmis nauttimaan ja yhtä lailla kokemaan tuskanhetkiä kuntosalilla, niin siihen ei ravinnoksi ihmedieetit riitä, eikä auta.

Saapi nähdä miten kiristelykausi onnistuu :) Ajatus on kuitenkin heti syksyllä palata voima/massakaudelle. Josko sitten ensivuonna voisi olla havaittavissa todellisia muutoksia :))

Kesän lähestyessä tekee mieli uudistaa vähän vaatevarastoa, myös treeni sellaisten osalta...ainakin nämä Better Bodies:n uutuudet olis tooosi tosi kivat:




Mukavaa ja aurinkoista tätä päivää! Me tästä pakataan jälkikasvun kanssa simmarit laukkuun ja lähdetään kylpylän poreisiin :) Loppuviikko lomaa ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti